Interim &
Verandermanagement.

Verandermanagement

Participatief verandermanagement houdt in dat u optimaal draagvlak creëert bij verandering, omdat u gebruik maakt van de kwaliteiten van uw medewerkers. Dit betekent niet dat iedere medewerker op voorhand voor de veranderingen is, maar dat u deze op voorhand wel kunt uitleggen.

 

AnyChange maakt vaak gebruik het Z-model of Change® om dit proces in te richten. Hierdoor komen de interventies op een logische volgorde voor u en uw medewerkers. Dit geeft u en uw organisatie vertrouwen, waardoor medewerkers zich verbinden aan de verandering en deze verandering daadwerkelijk een verbetering wordt.

 

Doordat u iedere keer kunt uitleggen, wat er gedaan wordt en waarom, ontstaat focus en realisatiekracht. Een duurzame verandering, want u heeft deze zelf gerealiseerd met uw eigen medewerkers. Er ontstaat dus geen afhankelijkheid van AnyChange. AnyChange wil namelijk impact voor u.

 

 

Interim-management.

Soms is het nodig dat er echt iemand toegevoegd wordt aan een team die de sociale structuur van het team beïnvloedt en leiderschap heeft over de mensen die hij in zijn afdeling leiding geeft. Dan biedt AnyChange interim-management. Of het nu is om verandering vorm te geven, processen te optimaliseren of medewerkers te motiveren. Interim-management garandeert resultaat op korte termijn. 

Wilt u weten wat AnyChange voor u kan betekenen

contact