Verandering
begint hier.

 

Vertrouwen binnen organisaties

Vertrouwen binnen organisaties - trust

Vertrouwen binnen organisaties. Kan dat eigenlijk wel? Hoe herken je het gebrek aan vertrouwen en wat kun jij er zelf aan doen om de situatie te verbeteren?

Binnen een organisatie is het enorm belangrijk dat er vertrouwen is. Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in de leidinggevende en vertrouwen in het bedrijf.

Helaas komt het nog vaak voor dat het vertrouwen ver te zoeken is. Dan creëer je onrust. De neuzen staan niet meer dezelfde kant op. En de groei van de onderneming stagneert.

Dat mag natuurlijk niet de bedoeling zijn. 

AnyChange gelooft er sterk in dat werken leuker kan zijn en dat medewerkers tijdens werktijd gelukkiger kunnen zijn. AnyChange heeft vertrouwen in de capaciteiten van medewerkers om deze verandering te bewerkstelligen en hanteert daarom de methode van participatief verandermanagement. Dit betekent dat AnyChange de verandering samen met de organisatie vorm geeft. AnyChange heeft in deze samenwerking de verbindende rol van procesbegeleider. De inhoud van de veranderingen komt van de organisatie zelf en daarmee krijgt de organisatie zelf de credits van de verbetering, waardoor een positieve en gezonde organisatiecultuur ontstaat. Een organisatiecultuur met vertrouwen in elkaar en in de organisatie

Wil jij je richten op de groei van je onderneming. Wil je alle neuzen weer dezelfde richting op zetten? 

 

Wil je weten wat AnyChange voor jouw bedrijf kan betekenen?

 

NEEM CONTACT OP