Transformatie- &
Verandermanagement.

Transformatie management

Transformatie management of participatief verandermanagement houdt in dat u optimaal draagvlak creëert bij verandering, omdat u gebruik maakt van de kwaliteiten van uw medewerkers. Dit betekent niet dat iedere medewerker op voorhand voor de veranderingen is, maar dat u deze op voorhand wel kunt uitleggen.

AnyChange maakt vaak gebruik het Z-model of Change® om dit proces in te richten. Hierdoor komen de interventies op een logische volgorde voor u en uw medewerkers. Dit geeft u en uw organisatie vertrouwen, waardoor medewerkers zich verbinden aan de verandering en deze verandering daadwerkelijk een verbetering wordt.

Doordat u iedere keer kunt uitleggen, wat er gedaan wordt en waarom, ontstaat focus en realisatiekracht. Een duurzame verandering, want u heeft deze zelf gerealiseerd met uw eigen medewerkers. Er ontstaat dus geen afhankelijkheid van AnyChange. AnyChange wil namelijk impact voor u.

 

 

Digitale Transformatie.

Iedere organisatie krijgt komende periode te maken met de digitale transformatie.
De grote vraag is daarbij hoe je van een organisatie die ingericht is volgens "oude" structuren de transformatie gaat maken naar een toekomstbestendige organisatie, die gebruik maakt van nieuwe digitale technieken. 

Digitale transformatie heeft een grote impact op de gehele organisatie, kost geld, is risicovol en verloopt vaak chaotisch. Daarbij is het een flinke cultuurverandering en is de samenwerking tussen business en technologie cruciaal.

Om dit allemaal in goede banen te leiden is leiderschap nodig wat de mensen in de organisatie op een andere manier laat kijken naar hun eigen werk. Oftewel, hoe ga je verbouwen met de winkel open, waarbij de klant er zo weinig mogelijk van merkt. 

 

Wilt u weten wat AnyChange voor u kan betekenen

contact